Laat uw zakelijke voicemail inspreken

zakelijke voicemail insprekenZakelijke voicemail inspreken

Een zakelijke voicemail inspreken bepaalt hoe u overkomt op uw doelgroep. Daarom is het verstandig om het inspreken van een zakelijke voicemail uit te besteden aan een professionele stemacteur.

Voor het bestellen van uw zakelijke voicemail vult u de contactpagina in. Of bel Flex Media Factory, het productiebedrijf van Rene. Dit kan via +31 (0) 880-304204. Hij helpt u graag.

Zakelijke voicemail inspreken: hoe werkt het?

U wilt als ondernemer zoveel mogelijk bereikbaar zijn voor uw klanten. desondanks lukt het niet altijd om bereikbaar te zijn. Een zakelijke voicemail is dan een goed alternatief. Uw klanten kunnen u immers laten weten dat ze u nodig hebben.

Zorg daarom voor een klantvriendelijke zakelijke voicemail. Laat Rene uw zakelijke voicemail inspreken en kies voor betrouwbaarheid en ervaring.

Zakelijke voicemail instellen op uw mobiel

Uw zakelijke voicemail is belangrijk omdat u ook een positieve indruk wilt achterlaten. Bijvoorbeeld wanneer u even niet bereikbaar bent. Laat voice-over Rene Visschers uw voicemail inspreken. U kiest hiermee voor een zakelijke, maar tevens klantvriendelijke aanpak.

Geschiedenis van de voicemail

Het eerste voicemail bericht is al in 1934 ingesproken. Toen heette dat uiteraard nog geen voicemail maar een antwoordapparaat en de berichten werden opgeslagen op geluidsbanden. Erg omslachtig dus.

In de jaren 80 van de vorige eeuw begon de voicemail aan zijn opmars. Dat was vooral dankzij de digitalisering.

Volgens Wikipedia is de voicemail een vorm van dienstverlening ter vervanging van een persoonlijk antwoordapparaat. Technisch gezien bevindt de voorziening zich op een platform in een vast of mobiel telefonienetwerk.

Telefoontjes die niet worden aangenomen, worden doorgeschakeld naar het voicemailplatform. Daarna kan de beller een bericht achterlaten. Op een later moment kan de gebelde het bericht alsnog beluisteren.

Tips voor uw zakelijke voicemail

Bent u niet bereikbaar? Dan is uw voicemail de eerste indruk die klanten van uw bedrijf krijgen. Het bepaalt dus uw bedrijfsimago. Laat daarom uw zakelijke voicemail inspreken door een professionele spreekstem.

1. Begroeting

Een vriendelijke begroeting is essentieel. Bovendien is de begroeting belangrijk. Het tijdstip waarop de beller belt is onbekend. Het is gangbaar om een neutraal ‘goedendag te gebruiken. Daarna volgt de naam van het bedrijf en uw eigen naam. Het is immers belangrijker dat de beller die goed verstaat. Laat Rene uw zakelijke voicemail inspreken. Dan is uw boodschap in goede handen.

Meer medewerkers?

Voor grotere bedrijven met meer medewerkers is herkenbaarheid essentieel. Kies daarom voor alle medewerkers dezelfde begroeting. Laat uw zakelijke voicemails inspreken door dezelfde stem en volgens hetzelfde principe. Kies voor herkenbaarheid voor uw klanten.

2. Hou het zakelijk

Hou uw boodschap zakelijk. Lollig bedoelde berichten komen vaak niet bij iedereen professioneel over. Vriendelijkheid echter wel. Klanten houden niet van wachten. Daarom is een korte en krachtige boodschap beter.

3. Beleefd

Het is mogelijk dat u uw klanten aanspreekt met ‘jij’. Op uw zakelijke voicemail klinkt het echter professioneler om voor ‘u’ te kiezen. Dit hangt uiteraard af van de branche waarin u actief bent. Ga bij twijfel voor de zekere optie. Het is altijd beter om te beleefd te zijn dan te populair. Laat Rene uw zakelijke voicemail inspreken. Uiteraard houdt hij hierbij rekening met uw doelgroep.

4. Spreektaal

Netjes spreken in een zakelijke voicemail is belangrijk. Echter, overdrijven werkt averechts. Rene kan u helpen met het kiezen van de juiste tekst voor uw doelgroep.

5. Kies uw eigen boodschap

Veel providers leveren een standaardboodschap. Bijvoorbeeld ‘Dit is de voicemail van 06123’ etc. Of ‘(naam) kan op dit moment de telefoon niet opnemen’. Deze berichten komen niet professioneel over. Vooral omdat het geluid tussen de operator en uw ingesproken naam of telefoonnummer verschilt.

Laat daarom niet alleen uw zakelijke voicemail inspreken door een professional. Laat bovendien de tekst van uw bericht door een ervaren stemacteur schrijven. Het is daarom beter om Rene de hele boodschap te laten schrijven en inspreken.

6. Volg beloftes op

Bevat uw zakelijke voicemail de melding dat klanten zo snel mogelijk teruggebeld worden? Wacht dan niet te lang. Bel bij voorkeur nog dezelfde dag terug. Als u pas na kantoortijd weer beschikbaar bent, wacht dan met terugbellen tot de volgende dag.

Een professionele voicemail? Uitbesteden aan professionals!

Vindt u zelf dat u geen goede telefoonstem heeft? Of wilt u uniformiteit en professionaliteit uitstralen? Laat dan uw zakelijke voicemail inspreken door een professionele voiceover. Rene helpt u er graag bij.

Telefooncentrale

Heeft uw bedrijf een eigen telefooncentrale? Ook dan kan de stem van Rene behulpzaam zijn. Kies zowel bij het inspreken van uw zakelijke voicemail als bij uw telefooncentrale voor één stem. Dit zorgt voor herkenbaarheid. Het geeft bovendien een professionele uitstraling.

Kies voor ervaring

Met een ervaren stemacteur klinkt uw voicemail of telefoonmenu altijd professioneel. Het geeft direct een betrouwbare indruk. Kortom: laat altijd zorgeloos uw telefoonmenu inspreken.

Heeft u nog vragen? Neem in dat geval gerust contact op.

Nederlandse voiceoverstem Rene Visschers wordt vertegenwoordigd door Flex Media Factory.